Jdi na obsah Jdi na menu
 

4. 12. 2013

Bulky

 

222.png

 

 

 

Tento recept jsme si zamilovali. Je velice jednoduchý, proti jinému pečivu rychlý a výsledek je báječný. Z jedné dávky uděláte 4 velké bulky. O víkendu jsem je dělala jen jako malé bochánky k polévce a bylo jich tak 10. Určitě si je zamilujete jako my.

 

275g hladké mouky

170ml teplé vody

20ml oleje

20g čerstvého droždí

1 1/2 lžičky cukru krupice

2 lžičky soli (kdo má rád slanější, může přidat)

1 vejcesezam, mák, sýr na posypání (nemusí být)

 

1. Do mističky si rozdrobíme droždí, smícháme s cukrem, troškou teplé vody a uděláme si takové blátíčko.

 2. Ke zbytku teplé vody přidáme olej a půlku rozkvedlaného vajíčka. Do druhé půlky vajíčka dáme trošku studené vody a uložíme do lednice.

 3. Mouku si osolíme a smícháme s tekutými složkami.

 4. Vytvoříme těsto, které dobře propracujeme buď ručně nebo v robotu. Bude se hodně lepit, ale to je dobře, mouku nepřidávejte, nebo by byly tuhé.

 5. Těsto vyklopíme na pomoučený vál a ještě trochu propracujeme.

 6. Vložíme zpět do trochu pomoučené mísy, přikryjeme potravinářskou fólií a necháme 45 minut kynout.

 7. Po vykynutí znovu trochu propracujeme a rozdělíme na požadovaný počet dílů. Tvoříme malé bochánky, postup jako u buchet (placička, měšec, spojem obrátit dolů, poplácat a dát na plech vyložený pečícím papírem).

 8. Na plechu přikryjeme utěrkou a dáme jim ještě tak 20-30 minut.

 9. Troubu si předehřejeme na 200 oC

10. Bulky pomašlujeme tím rozkvedlaným vajíčkem co máme v ledničce a posypeme sezamem, mákem...nemusí ale být nic.

 11. Pečeme dozlatova 10 - 13 minut bude stačit.

 

 

 

 

 

 

 

 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář