Jdi na obsah Jdi na menu
 

Jednoduchá bageta bez kvásku

 

img_20140119_115017.jpg

 

Objevila jsem recept na tuto velice jednoduhou bagetu, kterou zvládne i začínající kuchařka. Kyne trochu déle, ale je velice dobrá, hlavně obložená:)

 

50g uvařených nastrouhaných brambor

500g hladké mouky

15g soli

7g sušeného droždí

4 lžíce olivového oleje

 

1. Všechny suroviny a 225ml vlažné vody propracujeme na hladké těsto a necháme ho na teplém místě kynout asi 80 minut.

2. Vytvarujeme ho do dvou dlouhých válečků, do kterých uděláme zářezy, poprášíme moukou a pod utěrkou necháme ještě 50 minut kynout.

3. Prvních 10 minut pečeme v horkovzdušné troubě na 230 oC a pak teplotu stáhneme na 180 a pečeme ještě 20 minut